Bilrekond – för en bil i toppform


En bilrekond är en total genomgång av din bils ytskikt. När du lämnar in bilen för rekond kommer firman du samarbetar med se till att den blir som ny igen. Du kan i de flesta fall välja mellan en yttre rekond, en inre rekond eller en helrekond. De flesta mackar erbjuder rekond, men det bästa resultatet får du om du vänder dig till en firma som specialiserar sig på den här tjänsten. Du hittar såna över hela landet, så att till exempel hitta bilrekond Göteborg är inte svårt.

Yttre rekond

Vid en yttre rekond blir din bil tvättad och vaxad. Rekondpersonalen går igenom alla ytskikt på din bil. De ser till att putsa bort repor och fixa lackskador samt behandlar alla glaspartier.

Inre rekond

En inre rekond handlar som namnet antyder om en inre rengöring. När du beställer en inre bilrekond Göteborg kommer de som hanterar din bil städa den invändigt. Ofta används tryckluft för att bli av med allt grus och liknande som gärna samlas i en bil. Det gör att det är klokt att se till att plocka undan alla lösliggande föremål innan du lämnar in bilen. Ett däckbyte göteborg kan vara meckigt om man inte har tillgång till domkraft och utrustning.

När ska man göra en rekond

Det finns flera tillfällen när en rekond passar bra. Dels är det klokt att göra det med jämna mellanrum bara för din egen skull. Du kommer få en bil som är som ny så det är väl värt pengarna när du låter en bilverkstad göteborg ta hand om servicen. Extra viktigt blir det inför en försäljning, eller om du har en leasingbil som det är dags att lämna tillbaka. De pengar du då lägger på en rekond kommer du med stor sannolikhet få tillbaka med råge. Antingen genom ett högre försäljningspris eller genom att du behöver betala mindre för slitage. Om du tar för vana att göra en yttre rekond varje år kommer också din lack och därigenom din bil hålla längre.